HomeOTROCIOPISI VADB – OTROCI

Blanka Kroflic

ATLETIKA

Atletske aktivnosti (teki, skoki, meti) so naravne in temeljne gibalne aktivnosti. Ker je atletika tako zelo raznolika, razvija celotno paleto gibalnih sposobnosti, kar daje odlične temelje za otrokovo nadaljnje udejstvovanje v kateremkoli športu.

Atletika bo temeljila na poučevanju osnovnih atletskih disciplin: šprint in štafetni teki, vzdržljivostni teki, teki z ovirami, skok v višino in daljino, met žogice (vortexa) ter njihovih elementov. Najpomembneje pa je, da se bodo otroci vsega naučili skozi igro in zabavo, saj bo naš cilj dosežen, če bodo otroci v športu uživali in radi gibali tudi v prihodnje.

GIMNASTIKA

… je otrokom starim od 5 do 10 let. Otroci bodo na gimnastiki osvajali in nadgrajevali naravne oblike gibanja (plazenja, lazenja, kotaljenja,…), gimnastične vaje in gibalne naloge na razlinačnih gimnastičnih orodjih. Poleg osvajanja različnih gibalnih izkušenj se bodo otroci naučili izvajati osnovne elemente gimnastike – preval naprej, preval nazaj, stoja na lopaticah, gimnastični poskoki, osnovni skoki na mali in veliki prožni ponjavi, skoki v globino, hoja po gredi, različne opore na rokah, stoje na glavi, stoje na rokah, premeti v stran,…

Gimnastika bo potekala ob torkih in četrtkih od 15.00 do 16.00 v Športni dvorani Mozirje. V primeru večjega povpraševanje bomo določili dodatne termine za začetno skupino. Pričnemo po 15. septembru.

Svoje znanje bo na otroke prenašala magistra kineziologije, Lucija Maglica.

Blanka Kroflic
Blanka Kroflic

ROJSTNODNEVNE ZABAVE

Privoščite svojemu otroku nepozabno  ROJSTNODNEVNO ZABAVO!

Prednost naših zabav je prosta izbira tematike (gibanje, igra, ples, ustvarjanje, kuhanje, znanstveniki…) ter možnost praznovanja v naravnem okolju ali v telovadnici. Z večletnimi izkušnjami na področju dela z otroki in strokovnostjo bomo vašemu otroku pričarali nepozabno zabavo.

Program vključuje:

  • 2 in pol urno zabavo;
  • hrano (palačinke, topli sendviči, pica), slane prigrizke, pijačo;
  • fotografije;
  • darilo za slavljenca oz. slavljenko;
  • izdelava vabil.

Cena:

  • do 8 otrok = 80 €
  • doplačilo za vsakega dodatnega otroka = 10 € (max število otrok je 15)

Informacije na telefonski številki 031 534 283 ali preko e-pošte info@sd-team.com.

TEKARIJE

Na Tekarijah se otroci skozi igro učijo osnovnih spretnosti, pridobivajo koordinacijo, moč in ravnotežje, ki so za posameznika ključnega pomena.

Kolektiv Športnega društva T.E.A.M., z Izo in Vanjo na čelu,  želi pričarati otrokom zabavno gibalno urico in jih poslati k staršem z nasmehom na ustih.

Tekarije potekajo ob v Športni dvorani Mozirje.

Tekarije so namenjene otrokom starim od 3. do 6. leta. Potekajo od septembra do maja. Ker želimo doseči celostni razvoj otroka ter se zavedamo pomena  gibanja, predvsem v predšolskem obdobju, preko naravnih oblik gibanja z igro razvijamo predvsem motorične spretnosti, koordinacijo, ravnotežje, ki so pri otrocih najpomembnejši, razvijamo pa tudi moč, hitrost, gibljivost, preciznost in vzdržljivost. Poleg tega se otroci učijo sodelovanja in funkcioniranja v skupini ter seznanijo z oblikami športnih vadb in osnovno športno terminologijo.

Najpomembnejši nam je otrokov nasmeh, zato vedno poskrbimo, da se otroci med igro dobro zabavajo.

Vadnina znaša 15€ mesečno za člane ŠD T.E.A.M. in 20€ mesečno za tiste, ki v športno društvo niste včlanjeni.

Utrinke s Tekarij si lahko pogledate na naši facebook strani.

Se vidimo!

Blanka Kroflic

Vse pravice pridržane © copyright ŠD T.E.A.M.