ŠD T.E.A.M. je v mesecu aprilu prevzelo organizacijo Malega Maratona Mozirje pod svoje okrilje, za kar se člani zahvaljujemo ŠD Mozirje, ki je v preteklosti speljalo resnično dobre dogodke. Ker želimo z maratonom oz. tekom in ostalimi športnimi dejavnostmi, predstavljati celotno savinjsko šaleško regijo, smo maraton preimenovali v Maraton Savinja.
Že takoj, ko smo dali objave na internetne in facebook strani, se je javilo ogromno podpornikov, kar je članom ŠD T.E.A.M. dalo dodatne energije in moči.  Na koncu je na Maratonu Savinja delalo približno 65 prostovoljcev, gasilcev, radioamaterjev, policistov in drugih. Bolj kot se je bližal dan dogodka, bolj je napetost in pozitivni adrenalin naraščal.
V soboto, 17.6.2017, so se vsi prostovoljci zbrali na parkirišče pred barom Gams in Rožice, kjer so pripravili vse potrebno za spektakel, ki je sledil naslednji dan, nedeljo 18.6.2017. V nedeljo so se ponovno zbrali že v zelo zgodnjih jutranjih urah. Priprave so potekale nemoteno. Ob 8.00 uri so se odprle prijave in prevzemno mesto za vse udeležence Maratona Savinja. Ob 8.45 je z ogrevanjem za najmlajše pričela Štancar Mojca. Otroci so s svojim Bimbo tekom začeli ob 9.00 uri. Sledila je podelitev medalj in sladoleda za najmlajše.
Z ogrevanjem tekačev in tekačic na 5,5, 10,5 in 21 km je pričela Urška Rihter iz Fit Efect-a. Ko so se tekači dobro ogreli, so se postavili na startno črto, kjer jih je pozdravil župan občine Mozirje, g. Ivan Suhoveršnik. Da je adrenalin dodobra narastel, so odlično poskrbeli glasbeniki in »tolkači« glasbene šole Nazarje. Sledilo je odštevanje in strel s startne pištole. Tekači in tekačice so se pognali na traso. Vodil jih je Marjan Benda na svojem štirikolesniku, na kolesu jih je spremljal odlični mladi kolesar Matic Finkšt, da pa ne bi koga pozabili, je skrbel bivši nogometni reprezentant Sine Komočar.
Na trasi je potekalo vse nemoteno in v cilj so pritekli vsi. Nekateri bolj zadovoljni kot drugi, vendar vsi nasmejani. Sledila je malica, tuširanje in seveda primerna hidracija. Ob 12.30 uri se je pričela podelitev. Nagrade in medalje so podeljevali odlični mladi športniki iz Zgornjesavinjske doline in sicer smučarka Anja Drev, kolesar Miha Finkšt in odlična odbojkašica Katja Mihalinec. Sledilo je še žrebanje odličnih nagrad in na koncu osvežitev, za katero so poskrbeli,  prostovljni gasilci PGD Mozirje.

Rezultate, galerijo slik in ostale novičke si lahko pogledate na http://maraton-savinja.si/.
Organizatorji Maraton Savinja se že obračamo v prihodnost. Se vidimo 17.6.2018 na 2. Maratonu Savinja!