OPISI VADB – OTROCI

Blanka Kroflic

TEKARIJE

Na Tekarijah se otroci skozi igro učijo osnovnih spretnosti, pridobivajo koordinacijo, moč in ravnotežje, ki so za posameznika ključnega pomena.

Kolektiv Športnega društva T.E.A.M., z Izo in Vanjo na čelu,  želi pričarati otrokom zabavno gibalno urico in jih poslati k staršem z nasmehom na ustih.

Tekarije potekajo ob PONEDELJKIH od 17. do 18. ure v telovadnici Osnovne šole Mozirje.

Tekarije so namenjene otrokom starim od 3. do 5. leta. Potekajo od septembra do maja. Ker želimo doseči celostni razvoj otroka ter se zavedamo pomena  gibanja, predvsem v predšolskem obdobju, preko naravnih oblik gibanja z igro razvijamo predvsem motorične spretnosti, koordinacijo, ravnotežje, ki so pri otrocih najpomembnejši, razvijamo pa tudi moč, hitrost, gibljivost, preciznost in vzdržljivost. Poleg tega se otroci učijo sodelovanja in funkcioniranja v skupini ter seznanijo z oblikami športnih vadb in osnovno športno terminologijo.

Najpomembnejši nam je otrokov nasmeh, zato vedno poskrbimo, da se otroci med igro dobro zabavajo.

Utrinke s Tekarij si lahko pogledate na naši facebook strani.

Se vidimo!

ATLETIKA

Atletske aktivnosti (teki, skoki, meti) so naravne in temeljne gibalne aktivnosti. Ker je atletika tako zelo raznolika, razvija celotno paleto gibalnih sposobnosti, kar daje odlične temelje za otrokovo nadaljnje udejstvovanje v kateremkoli športu.

Atletika bo temeljila na poučevanju osnovnih atletskih disciplin: šprint in štafetni teki, vzdržljivostni teki, teki z ovirami, skok v višino in daljino, met žogice (vortexa) ter njihovih elementov. Najpomembneje pa je, da se bodo otroci vsega naučili skozi igro in zabavo, saj bo naš cilj dosežen, če bodo otroci v športu uživali in radi gibali tudi v prihodnje.

Blanka Kroflic
Blanka Kroflic

GIMNASTIKA

… je namenjena otrokom starim od 5 do 14 let. Otroci bodo na gimnastiki osvajali in nadgrajevali naravne oblike gibanja (plazenja, lazenja, kotaljenja,…), gimnastične vaje in gibalne naloge na različnih gimnastičnih orodjih. Poleg osvajanja različnih gibalnih izkušenj se bodo otroci naučili izvajati osnovne elemente gimnastike – preval naprej, preval nazaj, stoja na lopaticah, gimnastični poskoki, osnovni skoki na mali in veliki prožni ponjavi, skoki v globino, hoja po gredi, različne opore na rokah, stoja na glavi, stoja na rokah, premeti v stran,…

Osnovna gimnastika poteka ob torkih od 16.00 do 17.00 v Športni dvorani Mozirje  in ob četrtkih od 17.00 do 18.00 v telovadnici Osnovne šole Mozirje.

Nadaljevalna gimnastika poteka ob torkih od 17.00 do 18.30 v Športni dvorani Mozirje in ob četrtkih od 18.00 do 19.30 v telovadnici Osnovne šole Mozirje.

Svoje znanje bosta na otroke prenašali magistra kineziologije Lucija Maglica in trenerka gimnastike Nina Domanjko.

ROLANJE

Rolanje je ena najpriljubljenejših oblik športne rekreacije, namenjena prav vsem starostnim skupinam.

S pomočjo rolanja boste poleg zabave in izboljšanja počutja, razgibali tudi svoje telo, poskrbeli za aktivacijo mišic, izboljšanje koordinacije in vzdržljivosti. Otroci bodo s pomočjo rolanja izboljšali ravnotežje, ki je ključnega pomena pri njihovem razvoju. Znanje rolanja jim bo pomagalo tudi pri drugih športih (alpsko smučanje, drsanje, tek na smučeh…).

V ŠD T.E.A.M. organiziramo tedenske tečaje rolanja, kjer se lahko naučite osnovnih in nadaljevalnih rolarskih spretnosti.

Tečaj rolanja je načeloma namenjen predšolskim otrokom, v primeru interesa pa organiziramo tečaj ali individualne ure tudi za odrasle.

https://www.sd-team.com/wp-content/uploads/2016/11/rolanje-300x199.jpg

SMUČANJE

Z ogromno izkušnjami na smučarskem področju, delimo med mlade in malo manj mlade tudi smučarsko znanje na tečajih ali individualno.

https://www.sd-team.com/wp-content/uploads/2017/11/sd-teamV1.jpg

Vse pravice pridržane © copyright ŠD T.E.A.M. Made by Blanka Kroflic Studio

X
X