TEKARIJE

Na Tekarijah se otroci skozi igro učijo osnovnih spretnosti, pridobivajo koordinacijo, moč in ravnotežje, ki so za posameznika ključnega pomena.
Kolektiv Športnega društva T.E.A.M., z Izo in Vanjo na čelu, želi pričarati otrokom zabavno gibalno urico in jih poslati k staršem z nasmehom na ustih.
Tekarije potekajo ob PONEDELJKIH od 17. do 18. ure v telovadnici Osnovne šole Mozirje. Ker so mesta že  popolnjena, prosimo, da nas kontaktirate, saj bomo ob večjem povpraševanju odprli dodatno skupino.Tekarije so namenjene otrokom starim od 3. do 5. leta. Potekajo od septembra do junija. Ker želimo doseči celostni razvoj otroka ter se zavedamo pomena gibanja, predvsem v predšolskem obdobju, preko naravnih oblik gibanja z igro razvijamo predvsem motorične spretnosti, koordinacijo, ravnotežje, ki so pri otrocih najpomembnejši, razvijamo pa tudi moč, hitrost, gibljivost, preciznost in vzdržljivost. Poleg tega se otroci učijo sodelovanja in funkcioniranja v skupini ter seznanijo z oblikami športnih vadb in osnovno športno terminologijo.
Najpomembnejši nam je otrokov nasmeh, zato vedno poskrbimo, da se otroci med igro dobro zabavajo.
Utrinke s Tekarij si lahko pogledate na naši facebook strani.

GIMNASTIKA

… je namenjena otrokom starim od 5 do 14 let. Otroci bodo na gimnastiki osvajali in nadgrajevali naravne oblike gibanja (plazenja, lazenja, kotaljenja,…), gimnastične vaje in gibalne naloge na različnih gimnastičnih orodjih. Poleg osvajanja različnih gibalnih izkušenj se bodo otroci naučili izvajati osnovne elemente gimnastike – preval naprej, preval nazaj, stoja na lopaticah, gimnastični poskoki, osnovni skoki na mali in veliki prožni ponjavi, skoki v globino, hoja po gredi, različne opore na rokah, stoja na glavi, stoja na rokah, premeti v stran,…
Osnovna gimnastika je namenjena otrokom, starim od 5 do 8 let in poteka ob torkih od 15.30 do 16.30 v Športni dvorani Mozirje in ob petkih od 16.00 do 17.00 v telovadnici Osnovne šole Mozirje. Mesta na osnovni gimnastiki so že popolnjena. Vseeno nas kontaktirajte, saj je mogoče, da se bo tekom leta kakšno mesto sprostilo.
Nadaljevalna gimnastika je namenjena otrokom, starim od 9 do 14 let, in poteka ob ponedeljkih od 18.00 do 19.30 in  četrtkih od 18.00 do 19.30 v Športni dvorani Mozirje.
Svoje znanje bosta na otroke prenašali magistra kineziologije Lucija Maglica in trenerka gimnastike Nina Domanjko.

ŠPORT OD A DO Ž

… je vadba, namenjena otrokom od 1. do 3. razreda osnovne šole in zavzema širšo paleto športnih vsebin. Otrokom želimo privzgojiti zdrav način življenja, naučiti odgovornosti, povečati samozavest in jih preko zabavnih iger popeljati v svet različnih športnih panog: iger z žogo, atletike, gimnastike, plesa, prvin borilnih veščin, tenisa…, kjer se bodo naučili osnovnih gibanj in tako pridobili pomembno popotnico za usmeritev v različne športe.

Šport od A do Ž poteka ob ponedeljkih od 16.00 do 17.00 ure v telovadnici OŠ Mozirje.

Tečaj rolanja praviloma izvajamo v mesecu maju.

SMUČANJE

Z ogromno izkušnjami na smučarskem področju, delimo med mlade in malo manj mlade tudi smučarsko znanje na tečajih ali individualnih urah.